casa EdiNah
In de bergen van El Margen ligt casa EdiNah. Een authentieke Spaanse grotwoning met meerdere appartementen. El Margen ligt in de Sierra Nevada dat behoort tot Cullar in de Provincie Granada, op minder dan 2 uur rijden naar de steden én internationale luchthavens van Granada, Malaga, Almeria, Murcia en Alicante.

De casa is ontstaan uit het idee om zowel valide als mindervalide een onvergetelijke vakantie te kunnen bezorgen vanuit de persoonlijke ervaringen van Paulette en Nico in het verleden.

Lees verder onder de foto.Drie drempelloze appartementen die rolstoelvriendelijk zijn ingericht zijn klaar om 'bewoond' te worden. In elke appartement staat een elektrische boxspring en is er een aangepaste badkamer met douchestoel en verhoogt toilet.
Op het terras kunt u genieten van het uitzicht over het dal van El Margen, zowel in als uit de schaduw.
We beschikken over een verwarmd (zoutwater) binnenzwembad inclusief lift voor mindervalide.

Lees verder onder de foto.Er zijn veel pittoreske dorpjes in de buurt zoals Cullar, Calera, Orce, Huescar en Benamaurel.
De grotere plaats Baza ligt op zo'n 30 km. rijden. Op een uur rijden ligt Granada. In de stad bevindt zich een van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol overblijfselen van zowel de Moorse als katholieke cultuur. De oude stad is een van de best bewaarde voorbeelden van Almohaden stadsplanning.

Lees verder onder de foto.

Cortijo Buho in Benamaurel is een kleinschalige opvang van uilen. Daarnaast hebben ze ook andere vogels en kleine beesten zoals cavias, fredjes, hermelein en eenden. Je komt daar als groep alleen, er zijn dan geen andere gasten en je mag de beesten ook aan raken. Als je rustig blijf zitten komen de beesten ook bij je zitten. (Engels talig).

De Middellandse Zeekust ligt op een uur en kwartier rijden. Deze kust behoord tot de Alboránzee en is het meest westelijk gedeelte van de Middellandse Zee.
En op een half uur rijden naar het westen ligt het stuwmeer Embalse de Negratin. Je kan daar o.a. zwemmen, kanovaren, wandelen en/of fietsen. Aan het water zijn er ook diverse restaurants.

De supermarkt en andere winkels zijn er in Cullar dat ligt op vijf minuten rijden met de auto.
 
     
Wij wij zijn?
Wij zijn Paulette en Nico Meeuse van Tuijl. Ja, wij hebben ervaring met mindervalide mocht dat een belangrijke vraag van jullie zijn. Paulette heeft jaren lang in de gehandicapte zorg gewerkt en Nico heeft voor zijn gehandicapte dochter gezorgd.

Nadat Ed, de broer van Paulette, overleed en Nico het verdriet van Nadieh, zijn veel te vroeg overleden dochter een plek had gegeven hebben ze beide het plan gemaakt om in Spanje een schone herstart te maken.

Hussel de naam Ed & Nadieh door elkaar en je krijgt EdiNah. De 3 appartementen die wij verhuren verwijzen naar Ed, Nadieh & Yara die we op deze manier dicht bij ons houden.

Lees verder onder de foto.In onze liefdevolle herinnering Nadieh, Ed & Yara.Al jaren wilde we iets in het buitenland doen en zo zijn we in 2019 dit avontuur begonnen. Dit omdat we weten hoe moeilijk het is om voor mindervalide personen een goed vakantie adres te vinden zonder 'drempels'.

Als er dingen zijn waar jullie tegen aan lopen dan horen wij het graag. We kunnen dan samen kijken of er een oplossing is en of het een verbeterpunt voor de toekomst is.

Geen vraag is te veel!
 
 
   
In de omgeving
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
© 2021 Casa EdiNah :: disclaimer
Go to our facebookpage!